The Wedding Breaker Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar Ariana RoseAriana Rose Kehadirannya m

  • Title: The Wedding Breaker
  • Author: EvelynRose
  • ISBN: 9789670246369
  • Page: 456
  • Format: Mass Market Paperback
  • Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar Ariana RoseAriana Rose Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat Siapa Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar Ariana RoseAriana Rose Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat Siapa sebenarnya dia Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu Tak kira, dia akan menyiasatnya juga Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya What s so funny Talking to me Nah just talking to the lizard See there we were talking just now I know you won t be able to understand the lizard s language Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya I m gonna miss you I d rather stay by your side Always Sayang kat abang rupa rupanya ya Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya Satu aje kesalahan awak, Ariana Awak dah curi hati saya Tengku Adam Kamil

    • ✓ The Wedding Breaker || ´ PDF Download by ✓ EvelynRose
      456 EvelynRose
    • thumbnail Title: ✓ The Wedding Breaker || ´ PDF Download by ✓ EvelynRose
      Posted by:EvelynRose
      Published :2020-02-27T09:55:26+00:00

    About “EvelynRose

    1. EvelynRose says:

      As written in her novel I m Iman A PhD researcher in UK Graduated Master Engineering in Microelectronic in UK Worked as PTD and involved in entrepreneurship.



    2 thoughts on “The Wedding Breaker

    1. Takdir. Sejauh mana kau berlari. Ianya tak akan mengubah apa-apa. Pilihannya ada satu - terima dengan hati yang reda. Penuh ikhlas dan meyakini yang Allah tak akan pernah menzalimi para hamba-Nya. Sebaliknya kita ini yang suka menzalimi diri sendiri tanpa kita sedari.Itu yang aku simpulkan ketika menutup novel setebal 642 muka ini. Meletakkan diri sendiri di tempat Ariana Rose [Ariana]. Mampukah aku menerima takdir yang kejam itu? Menjadi mangsa rogol dan kemudiannya bakal dikahwinkan dengan lel [...]

    2. Cerita ini mengisahkan Ariana Rose yang membantu Juwita untuk mengagalkan pernikahan diantara Juwita dan Adam. Adam yang tidak puas hati bertindak menculik dan memperkosa Ariana Rose. Ariana Rose merasakan dunia seperti ketawa melihat keaiban yang berlaku pada Ariana. Ariana kecewa, sedih, merasakan dunia ini tidak bererti setelah mahkota kesuciaannya dirobek oleh Adam. Ariana sentiasa berdoa agar Allah menutup keaiban dia. Setelah tidak disahkan mengandung, Ariana bangun semula mencari kekuatan [...]

    3. read this because influenced by the stars rated!but so frustrated with the whole story. a normal fairytale malay storyter reading writer's bio - i understand the writer tried to let her character 'masuk' to the story especially part her studies etc etc tat makes me so irritated! Too much 'naik lif tekan sendiri' - hope readers know what i mean. a rapist? perogol that really put me off. sorryuld not understand why women writers like to write a story perempuan mcm murahan saja. dendam di rogol ins [...]

    4. Finally, I’m done with this novel. First of all, masih belum terlambat for me to say this SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI to all warga yang beragama Islam (also for those yang membaca blog I yang probably takde pengunjung). It has been a month or two since the last time I read a Malay novel. Semasa bulan puasa, kepala I macam tak boleh nak focus membaca, and the fact that the book I tried to finish wouldn’t get past chapter one (sebab penulisan yang not too good. Sesiapa yang focus on my curre [...]

    5. Naskah untuk dilepaskan; RM15.00. Pm je. Awal-awal lagi Penulis dah pesan - 'jangan menghukum' tapi ambil as 'ilmu'. Dan pesan penulis lagi novel ini dikarang tanpa kajian, tanpa objektif cuma sekadar cerita berdasarkan pengetahuan dan pengalaman.For me, separuh masa pertama mmg best. Watak Adam dan Ariana dikembangkan dengan cantik. Tapi bila masuk part lepas akad nikah, Ariana dah 'hilang'. Macam 2 watak yang berbeza, x ada kesinambungan. Watak tempelan seperti keluarganya dan keluarga Adam pu [...]

    6. Ini novel Evelyn Rose yang pertama dibeli dan dibaca hasil dari perbualan dengan rakan2 buku. Lebih tepat lagi, masa aku berborak dgn Velma. Aku diberitahu karya ER tak kurang hebatnya. Maklum saja, aku jenis yg baca semua, tp aku agak memilih utk memuji.Tapi itu awal tahun dulu. Waktu aku dikelilingi timbunan buku yg dibaca sikit demi sedikit.Sebagai pembaca, aku perlukan ruang, suasana dan waktu yg mengena utk baca novel. Buku ilmiah tak apalah, sebab aku mesti baca utk dapatkan sesuatu. Tapi [...]

    7. During the first 1/3 of the book, I was so ready to give it one star. I mean, initially, the book has all the elements of a one-star book:The concept - the girl marrying/falling in love with her own - let's get this straight - RAPIST? Haven't we debated about this before? Check.The rape scene itself - sempat lagi perempuan tu check out muka rapist dia yang handsome.wait, what! LOL! Check.Chock full of grammatical errors? Check. Not trying to be a grammar nazi, but takkanlah tak ada English edito [...]

    8. It was an interesting story butttttt.Aside from the glaring grammatical mistakes and wrong usage of words, the time jump at the end was very out of the blue. The honeymoon chapters ended so sweetly but the next chapter's time jump was very abrupt, with no warning at all because suddenly, readers were taken to 7 years later. Wait, I do have another issue with this novel. I was and am rather bothered by how the rape scene was portrayed. It was a rape scene but I felt it wasn't a rape as well. Does [...]

    9. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM10. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Keeping the review short this time.Like: 1. Gaya penulisan - Memang best!2. Elemen keinsafan3. Suka sangat time Tengku Adam first time nampak gambar Ariana dengan family dia. Memang sangat terharu. Dislike:1. Tengku Adam's blase attitude after raping Ariana. 2. Masih tak faham kenapa Ariana tak report the crime. 3. Ayat Bahasa Inggeris yang mengelirukan (polite way of saying it)

    10. The Wedding Breaker. Kisahnya bermula saat si gadis cantik Ariana Rose datang ke majlis perkahwinan Tengku Juwita dengan mengusung perut yang kian membesar. Katanya, dia kini mengandungkan zuriat Tengku Adam Kamil, iaitu bakal suami kepada Tengku Juwita. Lalu, majlis yang sepatutnya menjadi buah mulut orang ramai kerana majlis perkahwinan yang gemilang bertukar menjadi huru-hara. Tengku Adam Kamil terpanar.Hakikatnya, Ariana the wedding breaker, dan Tengku Juwita dalangnya. Hanya kerana tidak ma [...]

    11. I hardly read malay novel - but this one is an exception due to the strong vibe it holds. like what the author highlighted in her end chapters: what a person looking for from a book is what a reader would get from it.This novel is not solely about Ariana Rose whose been raped but also about a man whose been raped by his own hedonist life (Tg Adam who had been living his life in ignorant as a muslim). What I like most is how Ariana ROse faced what had fated to be happened to her. Most women who w [...]

    12. Dah habis baca.Tak faham apa yang orang kata best sangat buku ni. mmg akal tak dapat menghadam perempuan yang dah kena rogol boleh pula keluar makan2 dan akhirnya jatuh cinta dengan perogolrry, buku ini mmg bukan taste aku.

    13. this is a story about a rapist and how it's okay for a rapist to be a rapist. People, watch Law and order: SVU. rape is a big crime. Period.

    14. setelah berhempas pulas akhirnya aku berjaya membaca novel ini hingga ke ayat yang terakhirtotla box office novel ni, jalan cerita yang sangat best plus watak pun agak gila gila Adam dengan perangai bad boy kuasa tiga. ariana pula watak perempuan yang moden dan serba boleh tapi bersederhana. memang best baca. nak nak lagi penulis describe pasal banyak tempat kat dalam novel (aku memang suka kalau ada place setting macam ni, lebih2 lagi kalau pasal overseas, buat kita rasa nak pergi tempat tu sek [...]

    15. Sebelum ni berat nak beli buku ni. Sebabnya?Dengar terlalu banyak komen dari orang.Tapi akhirnya beli juga sebab tak nak buat judgement atas judgement orang lain.Dalam buku ni ada pelbagai kategori.Ada pelbagai ilmuma maaf. Part ilmu rumah tangga, saya rasakan sesuatu yang tak perlu untuk dipaparkan di dalam novel. Sebabnya?Novel itu bahan bacaan pelbagai peringkat.Buatnya budak-budak umur 7 tahun baca novel ni? Naya je. (err saya mula baca novel dari umur 6 tahun).Tapi, masih ada input yang ber [...]

    16. Sebelum buku ni keluar, saya dah ada tanggapan negatif dalam kepala. Buku ni mesti akan end up sama dengan kisah-kisah 'tipikal' yang saya dah baca sebelum ni. Tapi rupanya tanggapan saya silap. Maafkan saya. :)Ariana Rose (Ariana) diupah oleh Juwita untuk menjadi petualang yang bakal membuatkan perkahwinan Juwita dan Tengku Adam Kamil (Adam) terbatal. Juwita, yang juga sepupu Adam tak rela untuk bersuamikan Adam sebab Adam ni memang tipikal lelaki kaya dan berkuasa. Arak dan wanita memang senti [...]

    17. cerita ini awesome.Bila baca kita terus hook dan tak mahu berhentita sangat berminat dengan dua karekter utama yang educated but loath each other like hell.How hard they tried fate refused to let them go separate ways If you like travelling the book gives a lot of inspirations. A lot of useful messages and tips given to the the readers . Penggunaan bahasa santai, menarik dan kelakar. cara penceritaan amat menarikntai hingga kita takjemu membacanya. Gambaran tentang hidup masyarakat atasan yang l [...]

    18. I started reading this book with an open mind. Having not seen the TV adaptation (apparently a huge success in Malaysia), and no idea what the story is about. Upon reading, this book is wrong on so many levels.Turns out to be another rape-fest. A girl falls for her rapist. Of course, he had to be good-looking, ridiculously rich, royal-blooded, Yada Yada Yada. I don't understand the obsession among female Malay novelists with rape-cum-romance. Are they silently harboring some kind of sick fantasy [...]

    19. permulaan cerita yang menarik, up until climax cerita nya xmenghampakan tp xtau lah kenapa, mungkin usia aku semakin meningkat, so part loving2 nie dh xmenarik minat aku huhu, sgt berusaha nk habiskan ending cerita nie, but till the end xhabis dibaca maaf cik penulis huhu

    20. ArianaMenjadi 'The Wedding Breaker' hanya kerana ingin membantu kawan baiknya, Tengku Juwita daripada berkahwin dengan Tengku Adam Kamil a.k.a womaniserMahal sungguh balasan pertolongan yang diterima: dia diperkosa oleh Tengku Adam!Namun, Ariada redha atas ketentuan qadha' dan qadar yang telah dititipkan Allah untuknya di Loh MahfuzTengku AdamDalam pada mahu membalas dendam kerana dimalukan, akhirnya jatuh cinta pada ArianaAriana yang diperkosanya, memilih tidak berputus asa dalam kehidupannya, [...]

    21. THE WEDDING BREAKER (TWB) pada asalnya merupakan e-novel yang dimuatkan dalam laman blog (fairytalesfromevelyn) penulis yang lebih selesa dikenali dengan nama pena EVELYN ROSE (ER) sebelum dibukukan.Jalan cerita TWB ni straight to the point means tak patah ke belakang pastu ke depan balik pastu belakang balik lurus je But sometimes bila baca rasa macam ke laut je mungkin sbb baca berhenti2 so bila sambung baca balik nak dptkn mood balik tu yang rasa mcm lost sekejap tu haha apa-apa ajeSudut pand [...]

    22. sthu aku klau pmpuan kne rogol trauma abes.x pnh lak aku baca brite psl pltih2 kt umah jgaan wnita yg jd mngsa2 rgol kwen dgn prgolnya sndri dlm nvl ni, bkn mainwahwah,b kna rgol pn ditulis mcm syok je.m ariana tu mmg nk bg free2.ptla puji si progol tu nsem 'rogol' tu dijdkn alsn ntuk drg bzina? mne da la yg nk bcinta dgn progol, gila btul ke pnlis mmg sdg mnunggu/ tringin nk dipinang oleh si 'perooo'???stdy luar ngra tp tlis cte mcm disbbkn ada ayt2 quran, hadis, org dh kate dh baik dh cte TWB? [...]

    23. Didn't took me too long to finish this book! Hehe Well cerita mengkisahkan tentang arrange marriage between Tengku Adam with Tengku Juwita yang both didn't agree due to adam ani king playboy Then Juwita ada bestfren; Ariana rose tuk konon perangkap on their nikah day so wedding cancelled. Walaupun si adam ani playboy and slept with endless amount of girls ia nda puas hati that konon nya ia buat Ariana pregnant (when clearly Ariana hanya belakon untuk menyelamat kan si Juwita) little that we know [...]

    24. Was started to read this book on my way back from Sarawak. It pulled my attention and interest on the earlier episodes till I had the feeling to finish the book on the same day.Unfortunately, the interest it had on me reducing towards the end. Maybe sebab kita pun dah start tak sehat masa tu, so momentum reading pun dah tak berapa bagusOverall, buku ini tidak mengecewakan sayaIt's all about this lady named Ariana Rose yang sanggup berlakon menjadi seorang perempuan yang sedang mengandung demi me [...]

    25. Kalau aku tak silap lah, dah lebih setahun aku tak baca novel cinta. Tapi aku tertarik nak baca novel ni lepas terbaca sinopsisnya. Dan biasalah, mesti terbuai-buai bila membacanya. Siapa tak jatuh cinta dengan lelaki sehebat Adam Kamil? Ouch!Bagi aku novel ni tak klise jalan ceritanya. Tak ada kawin paksa-hero heroin saling membenci-atau-mertua tak restu-gangguan orang ketiga. Sebenarnya aku kagum dengan tarikan di antara Adam Kamil dan Ariana Rose. Walau apa pun yang berlaku, tak mampu memadam [...]

    26. i hate this stupid book! i think the writer secretly wished to marry a rapistlobi diri ada phD bagai. tapi tulis cerita mcm org tak de akal. mana ada orang yang sanggup kahwin dengan org yg dah rogol dia. nak bunuh lagi adalah!sudahlah. aku rate 1 bintang. tu pun markah kesian. kalo boleh aku nk rate -100.

    27. Two thumbs up utk TBW.Cerita yang natural & sesuai utk 18 above.Sesuai untuk orang yg tak suka berfikir.Very straight & sgt best.rgolakan antara Ariana & Adam very sweet, suspens & menyeramkanheheheSo u guy, sila la baca kan.

    28. Jalan cerita best tgh2 tu bosan cket ok la tuk mghabiskan masa n memenuhi hobi yg lama ditinggalkan

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *